Teatterimuseo

Taiteiden yö Teatterimuseossa

27.06.2023

Tervetuloa tutustumaan, näkemään ja kokeilemaan mistä teatterissa on kyse!

Torstaina 17.8. vietetään jälleen helsinkiläisen taiteen ja kulttuurin karnevaalia, Taiteiden yötä! Teatterimuseo on mukana ja avaa näyttelyt ja näyttämön juhlakansan käyttöön.

Teatterimuseon näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterin pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia tai hypätä pukusuunnittelijan tai valomestarin kenkiin. Esiripun avautuessa paikka näyttämöllä on vapaa!

Avoin opastus Tarpeisto pääroolissa -näyttelyyn klo 18 ja Arkadia-teatteriin klo 19.

Lisäksi Teatterimuseon elokuun residenssitaiteilijoiden Tonton-projektia esitellään Maneesin videoseinällä. Residenssitaiteilija Vilhelmiina Sinervo on paikalla klo 17–19.

Myös muissa Kaapelimuseoissa ohjelmaa!

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEO

Yhteisöteos non-stop 17-20: Muistojen säilöntää
Syksy on sadonkorjuun aikaan, jolloin puutarhan antimet säilötään talven varalle. Myös me museolla päätimme purkittaa talteen muistoja, mutta millaisia kesämuistoja sinä haluaisit tallentaa talven varalle? Tule  säilömään kanssamme parhaat kesähetkesi. Yhteisötaideteoksessa askarrellaan ja koristellaan pahvisia purkkeja, joihin sujautetaan talteen omat herkulliset muistot. Muistojen säilöntä sopii koko perheelle.

Limubaari
Janon sammuttajia etenkin perheen pienimmille, mutta myös suuremmille jäsenille.

Näyttelyt Makuasioita sekä Food Tattoo
Moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin: mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat.

FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla.

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO

Nonstop tekemistä pimiössä: Valokuvan magiaa

Opastus näyttelyihin klo 18-19.

Näyttelyt Empatiakone, Kehosi muuttaa kaiken, Todellinen sekä museon historian ensimmäinen pysyvä näyttely Etsin

Maija Tammen näyttelyssä Empatiakone pohditaan, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa. Kaapelitehtaan uudessa galleriatilassa esillä Roza Ahmadin, Coyote Parkin, Iida Valmén näyttely Kehosi muuttaa kaiken, joka tarkastelee jaetun vastarinnan iloa sekä trans- ja queeridentieettien suhdetta valokuvaan. Todellinen on näyttely, jossa sukelletaan todellisuuden pintaa syvemmälle, leikitään valokuvan rajoilla, puretaan esiin utopioita ja etsitään heijastuksista todellisuuksien yhtymäkohtia. Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan?

Kaapelimuseoiden taiteiden yö esitellään kokonaisuudessaan täällä!

Haku