Teatterimuseo

Taiteiden yön avoimet ovet

05.06.2024

Iltaa tahdittavat Kaj Chydeniuksen sävelet!

Taiteiden yötä vietetään Helsingissä elokuussa jo 35. kertaa! Teatterimuseo on mukana ja avaa ovensa taiteiden ystäville klo 17–21. Avoinna ovat näyttelyt Kolmas soitto ja Arkadia-teatteri kokeilupisteineen ja näyttämöineen sekä vaihtuvat näyttelyt Synnyt / Origins ja Fokuksessa – Aki Loposen teatterivalokuvia. Illan kohokohtana on Ritva Sorvalin ja Helena Rytin Kaj Chydenius -lauluilta Älä elämää pelkää klo 18–19.

Kolmas soitto on näyttely esittävistä taiteista ja esityksen valmistumisesta. Näyttelyssä voit kulkea matkan ideasta esitykseksi ja nähdä mitä kaikkea siinä välillä tapahtuu. Studiossa ja Maneesissa on esillä valokuvaaja Aki Loposen teatterivalokuvien näyttely Fokuksessa. Ohjaaja Tiina Puumalaisen ja skenografi Teppo Järvisen Synnyt / Origins -näyttelyssä voit seurata työparin suunnitteluprosessia ja tutustua heidän yhdessä toteuttamiinsa teoksiin.

Arkadia-teatterissa voit tehdä pienen retken teatterihistoriaan tai vapauttaa oman luovuutesi ja hypätä näyttelijän, ohjaajan, puku-, valo- tai äänisuunnittelijan kenkiin. Näyttämön takaisessa pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia ja esiripun avautuessa ottaa paikkasi valokiilassa. Arkadiasta löytyy myös teatterinukkeja kokeiltavaksi.

Illan ohjelmassa on myös Ritva Sorvalin ja Helena Rytin Älä elämää pelkää -konsertti ja yhteislauluilta klo 18–19, jossa kuullaan Kaj Chydeniuksen rakastettuja sävellyksiä. Tilaisuuden ajaksi osa näyttelyiden kokeilupisteistä suljetaan.

 

 

 

Haku