Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 11.11. Vesa Tapio Valo

30.10.2023

Teatterimuseon syyskauden taiteilijatapaamisten teemana on suomalainen teatterikoulutus. Toimittaja Kirsikka Moringin ja vaihtuvan taiteilijavieraan keskusteluista rakentuu neliosainen pohdinta suomalaisen teatterikoulutuksen vuoristoradasta, juurista ja kansainvälistymisestä.

Marraskuussa sarjassa on päästy 1970–1980-lukujen taitteeseen ja Kirsikka Moringin vieraana on dramaturgi Vesa Tapio Valo. Valo aloitti opiskelunsa Teatterikoulussa vuonna 1979 ja valmistui dramaturgiksi vuonna 1983. Hänen kanssaan keskustellaan koulutuksen kansainvälistymisestä, kansainvälisistä tuulista sekä kotimaisista vaikuttajista Ralf Långbackasta Outi Nyytäjään. Kaikki tietysti Vesa Tapio Valon uran ja muistojen kautta!

TAITEILIJATAPAAMISESSA VESA TAPIO VALO
Lauantaina 11.11.2023 klo 13–14.30
Museon pääsylipulla tai Museokortilla

Vesa Tapio Valo on suomalainen dramaturgi, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja teatterinjohtaja. Hän on työskennellyt dramaturgina usean suomalaisen teatterin lisäksi Bonnissa Saksassa. Ennen eläkkeelle jäämistään hän toimi Seinäjoen kaupunginteatterin johtajana. Oman näytelmäkirjailijan työn rinnalla Valo on suomentanut saksalaisia näytelmiä.

Tilaisuus striimataan Teatterimuseon YouTube-kanavalle, jonne se jää myös tallenteena jälkikäteen katsottavaksi.

Kuva: Seinäjoen kaupunginteatteri

 

Haku