Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 11.12. Reijo Kela

25.11.2021

Joulukuun taiteilijavieras on tanssija, koreografi, performanssitaiteilija Reijo Kela. Häntä haastattelee toimittaja Kirsikka Moring. Tapaaminen liittyy Teatterimuseon uuteen näyttelyyn Syvää liikettä – suomalaisen nykytanssin kansainvälinen historia.

Vuonna 1952 syntynyt ja laborantiksi valmistunut Reijo Kela löysi modernin tanssin 1970-luvulla. Hän opiskeli tanssia Suomessa ja New Yorkissa ja aloitti tanssijanuransa Tanssiteatteri Raatikossa vuonna 1978. Suurimman osan urastaan Kela on kuitenkin tehnyt vapaana tanssijana, koreografina ja performanssitaiteilijana. Kelan teoksiin on usein kytkeytynyt kuvataide tai ympäristötaide, kuten esimerkiksi Suomussalmen Hiljainen kansa -teos. Se syntyi osaksi tanssiteosta, mutta on jäänyt elämään itsenäisenä tilataideteoksena.

Reijo Kela nostaa itse tärkeimpien teostensa joukkoon mm. yhdelle katsojalle tehdyn Tanssia teille -teoksen (1983), Helsingissä nähdyn 164-tuntisen maratonesityksen City Man (1989) ja Suomussalmen hiekkaharjuilla esitetyn teoksen Uhrituli (1998). Klassikkoesityksen aseman on saavuttanut myös Taulumannekiini (kuvassa), jonka ensiesitys oli 1982 ja jonka Kela lämmitti uudelleen esityskuntoon vuonna 2019.

Reijo Kela on palkittu mm. Pro Finlandialla vuonna 1993 ja Suomi-palkinnolla vuonna 1996.

TAITEILIJATAPAAMISESSA REIJO KELA
Lauantaina 11.12.2021 klo 13–14.30

Museon pääsylipulla (10 €) tai Museokortilla

Tarkastamme koronapassit sisääntulon yhteydessä kaikilta yli 16-vuotiailta. Yleisöltä edellytetään kasvomaskin käyttöä, mikäli terveydentila ei sitä estä.

Kuva: Kari Hakli

Seuraamme alueellisia koronasuosituksia ja -määräyksiä. Mikäli alueelle tulee tapahtumia koskevia rajoituksia, noudatamme niitä ja otamme käyttöön koronapassin.

 

ENNAKKOLIPUNMYYNTI JA -PAIKKAVARAUS ON PÄÄTTYNYT. LIPPUJA SAA OVELTA.

Voit ostaa pääsylipun ennakkoon Verkkokaupasta. Paikat ovat numeroimattomia, eikä niitä lunasteta takaisin. Lippua ei tarvitse noutaa etukäteen. Ennakkolipunmyynti päättyy lauantaina 11.12. klo 10.

Tapahtumaan pääsee myös Museokortilla. Jos sinulla on tapahtumapäivänä voimassa oleva Museokortti, voit varata paikan verkkokaupan kautta. Lippu täytyy lunastaa paikan päällä tapahtumapäivänä. Museokortti on näytettävä lippua lunastaessasi. Paikat ovat numeroimattomia.

 

Haku