Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 11.3. Jussi Sorjanen

17.02.2023

Teatterimuseon kevään ohjaajatapaamiset jatkuvat lauantaina 11.3., kun Kirsikka Moringin haastateltavaksi saapuu teatteriohjaaja, Viiruksen johtaja Jussi Sorjanen. Taiteilijatapaaminen museon Maneesista striimataan jälleen YouTube-kanavalle.

Aiemmin Lahdessa Teatteri Vanha Jukossa ja Kajaanin kaupunginteatterissa työskennellyt Jussi Sorjanen on toiminut helsinkiläisen Viiruksen teatterinjohtajana ja taiteellisena johtajana vuodesta 2018 alkaen. Johtajakaudellaan hän on luonut Helsingin Jätkäsaaren uudistiloissa toimivalle teatterilleen ennakkoluulottoman monikulttuurisen ja molempia kotimaisia kieliä tasavertaisesti käyttävän profiilin.

Teatterin omat tuotannot keskittyvät kotimaisiin kantaesityksiin, joiden rinnalla nähdään klassikkojen uusia sovituksia ja prosessitöitä. Viirus on profiloitunut vahvasti myös vierailuteatteriksi, sen Viirus GUEST -ohjelmistoon haetaan kahdesti vuodessa avoimella haulla vapaan kentän teoksia ja ryhmiä, erityisesti nuorilta tekijöiltä. Sorjasen kaudella teatteri on tuonut markkinoille edullisen kausikortin, jolla saa katsoa kortin voimassaoloajan teatteria niin paljon ja usein kuin haluaa.

Viirus on Jussi Sorjasen johdolla nuorentanut sekä yleisö- että tekijäpohjaansa. Taiteilijatapaamisessa kuullaan lisää Sorjasen teatteriajatuksista ja Viiruksen linjasta. Miten kokeilut ovat onnistuneet?

TAITEILIJATAPAAMISESSA JUSSI SORJANEN
Teatterimuseossa lauantaina 11.3. klo 13–14.30
Museon pääsylipulla (12/6 €) tai Museokortilla

Tilaisuus striimataan suorana museon YouTube-kanavalle.

Ohjaajatapaamisten sarjassa tavataan vielä lauantaina 15.4. Kajaanin kaupunginteatterin johtaja, teatteriohjaaja Anni Mikkelsson.

Haku