Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 1.3. Timo Torikka

08.02.2023

Kevätkauden taiteilijatapaamisten lauantaisarja keskittyy ohjaajiin, mutta niiden rinnalla teemme yksittäisen pikasukelluksen näyttelijäntaiteeseen. Keskiviikkona 1.3. klo 18 Kirsikka Moringin vieraaksi saapuu näyttelijä Timo Torikka.

Gestus, status vai habitus, Brecht, Stanislavski vai Turkka? Timo Torikka pohtii näyttelijäntaiteensa lähtökohtia, teoriaa ja käytäntöä, näyttelijän suhdetta ulkomaailmaan ja minän suhdetta rooliin. Mitä tapahtuu, kun etsii vastausta Stanislavskin maagiseen JOS-kysymykseen? Jos toimin kuten roolihenkilöni, mitä siitä seuraa?

Torikka on tehnyt kokeiluistaan monologinäytelmän Ilta näyttelijän kanssa, joka on tammi–helmikuussa nähty kiertueella espoolaisissa kirjastoissa. Taiteilijatapaamisessa hän kertoo meille monologiesitysten antamasta kokemuksesta.

Timo Torikka on näyttämöiltä, kymmenistä televisio- ja elokuvatuotannoista ja lukuisista animaatioiden äänirooleistaan tuttu näyttelijä, joka on Suomen lisäksi työskennellyt Ranskassa. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäntyön linjalta vuonna 1982 ja opiskeli samassa oppilaitoksessa myöhemmin elokuvaohjaamista ja -leikkaamista. Näyttelijäroolien lisäksi hän on ohjannut ja käsikirjoittanut elokuva- ja tv-tuotantoja ja opettanut näyttelijäntaidetta Teatterikorkeakoulussa ja muissa oppilaitoksissa.

TAITEILIJATAPAAMISESSA TIMO TORIKKA
Teatterimuseossa keskiviikkona 1.3. klo 18–19.30
Museon pääsylipulla (12/6 €) tai Museokortilla

Tilaisuus striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalle.

Seuraavat taiteilijatapaamiset palaavat jälleen lauantai-iltapäiviin. Maaliskuun 11. päivä tavataan teatteriohjaaja, Viiruksen taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen. Huhtikuun 15. päivä vieraaksi saapuu Kajaanin kaupunginteatterin johtajana marraskuun alussa aloittanut teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson.

Haku