Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 15.10. Petri Kekoni

05.10.2022

Lokakuun taiteilijavieras on syksyn ajankohtainen koreografinimi Petri Kekoni. Taiteilijatapaamisessa lauantaina 15.10. häntä haastattelee museonjohtaja Johanna Laakkonen.

Vuonna 1997 tanssitaiteen maisteriksi valmistunut Kekoni on johtanut omaan tanssiryhmäänsä Petri Kekoni Companya vuodesta 2007. Hänet tunnetaan omaperäisestä ja rikkaasta liikekielestä ja yllätyksellisiin tiloihin suunnitelluista teoksista, joista uusin on syyskuussa Malmin lentokentän Hangaariissa nähty tilasidonnainen Ei Aikaa | Otid | Untime. Marraskuussa Tampereella esitetään Kekonin koreografia Ajan Lasku, joka on Tanssiteatteri MD:n 25-vuotisjuhlateos. 

Kekonin oopperakoreografioita on nähty Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Vuonna 2021 hän teki ohjauksen ja koreografian Tampereen biennaalissa esitettyyn Minna Leinosen säveltämään Alma! liikeoopperaan.  

Taiteilijatapaamisessa keskustellaan Kekonin ajankohtaisista teoksista ja palataan hänen uransa aiempiin vaiheisiin ja koreografille tärkeisiin töihin.  

TAITEILIJATAPAAMISESSA PETRI KEKONI
Lauantaina 15.10.2022 klo 13–14.30

Museon pääsylipulla tai Museokortilla

Tapahtuma striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalla.

 

Taiteilijatapaamisten sarjassa tulossa myös:
La 3.12. näyttelijä Elina Knihtilä, haastattelee toimittaja Kirsikka Moring
La 17.12. näyttelijät Marjukka Halttunen ja Pekka Autiovuori, haastattelee Kirsikka Moring

 

Kuva: Tanja Ahola

Haku