Taiteilijatapaamisessa 17.3. Anna-Elina Lyytikäinen

26.02.2018

Maaliskuun taiteilijatapaamisessa lauantaina 17.3. tavataan Tampereen Teatterin pääohjaaja, näyttelijä ja näytelmäkirjailija Anna-Elina Lyytikäinen.

Maaliskuun taiteilijtapaamisessa jatketaan helmikuussa aloitettua 1918-teemaa. Lyytikäisen kirjoittama ja ohjaama esitys 1918 Teatteri taistelussa on parhaillaan Tampereen Teatterin ohjelmistossa. Esitys kertoo vuoden 1918 tapahtumista Tampereella ja erityisesti Tampereen Teatterin rakennuksessa, joka toimi sisällissodan aikana punaisten tukikohtana.

Vuonna 1993 Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistuneen Anna-Elina Lyytikäisen teatteriura alkoi näyttelijänä mm. Lahden ja Helsingin kaupunginteattereissa, freelancerina sekä elokuvissa. Hän opiskeli Teatterikorkeakoulussa toisenkin maisteritutkinnon ja valmistui ohjaajaksi vuonna 2000. Valmistumisensa jälkeen 2000-luvulla Lyytikäinen on työskennellyt Tampereen Teatterissa sekä näyttelijänä että ohjaajana. Vierailuja on nähty eri puolilla Suomea. Vuoden 2016 alusta alkaen hän on ollut kiinnitettynä teatterin pääohjaajaksi.

Kuva: Harri Hinkka.

Taiteilijatapaamisessa Anna-Elina Lyytikäinen
Lauantaina 17.3.2018 klo 13–14.30
Pääsylipun hinnalla, myös Museokortilla.

Kevätkauden seuraavat taiteilijatapaamiset ja vieraat:
la 7.4. klo 13 teatterintutkija Riitta Pohjola
la 19.5. klo 13 näyttelijä Seela Sella