Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 23.2. Ritva Siikala

29.01.2019

Teatterimuseon kevätkauden taiteilijatapaamisten sarjan käynnistää helmikuun 23. päivä teatteriohjaaja, kirjailija Ritva Siikala. Häntä haastattelee museonjohtaja Raija-Liisa Seilo.

Ritva Siikala tunnetaan erityisesti Teatteri Raivoisien Ruusujen ja monikulttuurisen taideyhteisö Kassandran perustajana ja johtajana. Mutta näiden lisäksi hänen hengästyttävän monipuoliselle uralleen mahtuu ohjaustöitä – erityisesti klassikkotekstien uudelleentulkintoja – eri teattereissa Suomessa ja Pohjoismaissa, aktiivista toimintaa teatterialan järjestöissä ja työryhmissä, monikulttuurisia taideprojekteja, näyttelijän- ja ohjaajantyön opetusta, pari kirjaa ja yksi näytelmä.

Ritva Siikala on ollut uranuurtaja useamman kerran elämässään: Hän otti kantaa ja nosti naiset kunniaan Raivoisissa Ruusuissa kymmeniä vuosia ennen me too -keskustelua. Hän aloitti monikulttuurisen, rajoja madaltavan ja poistavan taidetyön jo 1990-luvun alussa. Kuinka moni tietää, että hän on myös toteuttanut Suomen ensimmäisen värisokean esityksen? Tai että hän parhaillaan osallistuu kulttuurien rajat ylittävään pohjoismaiseen yhteistyöprojektiin? Ja että hän valmistelee uutta teatteriesitystä suomalaisesta pakolaisperheestä Zambezissa?

Siikala kertoo valahtaneensa teatterin sisälle jo lapsuudessaan, jolloin hän haaveili tanssijan urasta. Tanssijaa hänestä ei tullut, mutta pitkä ura näyttämötaiteen parissa tuli. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Ritva Siikalan vuosista ja ajatuksista teatterissa ja teatterin ympärillä.

Taiteilijatapaamisessa Ritva Siikala
Lauantaina 23.2. klo 13–14.30
Pääsylipun hinnalla, myös Museokortilla.

Liput myynnissä täällä!

Kuvassa Ritva Siikala ohjaamassa Jonna Järnefeltiä. Kuva: Johnny Korkman.

Haku