Taiteilijatapaamisessa 24.11. näyttelijä Rea Mauranen

09.11.2018

Vuoden toiseksi viimeisen taiteilijatapaamisen päähenkilö on näyttelijä, vahvojen naisroolien tulkitsija Rea Mauranen.

Rea Mauranen valmistui Suomen Teatterikoulusta vuonna 1973 ja sai heti valmistuttuaan kiinnityksen KOM-teatteriin. Helsingin Kaupunginteatterissa Mauranen näytteli vuosina 1985–1996, minkä jälkeen hän jäi freelanceriksi. Maurasen uralle mahtuu kymmeniä rooleja näyttämöllä sekä elokuva- ja tv-produktioissa. Hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa roolisuorituksistaan. Yksi tuoreimmista töistä on presidentin kansliapäällikön rooli Yleisradion draamasarjassa Presidentti, joka nähtiin YLE TV 1:llä helmi-huhtikuussa 2017.

Rea Maurasta haastattelee ja keskustelua johdattelee ohjaaja, dramaturgi Vesa Tapio Valo. Taiteilijatapaamisessa käsitellään Maurasen uraa kokonaisuudessaan, mutta keskitytään erityisesti syksyn teemamme mukaisesti hänen roolitöihinsä Aleksis Kiven näytelmissä ja pohditaan Kiven naiskuvaa.

Kuvassa Rea Mauranen Emma Fleurina Maria Jotunin näytelmässä Kurdin prinssi Helsingin Kaupunginteatterissa 1989. Kuva: Tapio Vanhatalo / Teatterimuseon arkisto.

Taiteilijatapaamisessa Rea Mauranen
Lauantaina 24.11. klo 13–14.30

Pääsylipun hinnalla, myös Museokortilla.

Vuoden viimeinen taiteilijatapaaminen järjestetään 15.12., jolloin vieraana on ohjaaja Lauri Maijala.