Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 27.3. Juha Hurme

07.03.2019

Maaliskuussa saamme taiteilijavieraaksi ohjaaja, kirjailija Juha Hurmeen. Häntä haastattelee toimittaja Kirsikka Moring. Taiteilijatapaaminen järjestetään keskiviikkona 27.3. klo 18–19.30. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy!

Juha Hurme tunnetaan muun muassa monista ohjaustöistään, kirjoistaan ja näytelmistään sekä kannanotoistaan ja puheenvuoroistaan kulttuurin ja taiteen tilasta. Hurme on ollut perustamassa Yövieraat-teatteria ja Nälkäteatteria, hän on johtanut Ylioppilasteatteria, Rauman Kaupunginteatteria ja Teatteri Telakkaa. Hän on kirjoittanut parikymmentä näytelmää ja puolenkymmentä proosateosta, joista viimeisimmästä, Niemi-teoksesta, hänet palkittiin kirjallisuuden Finlandia-palkinnolla vuonna 2017.

Nykyään Hurmeen ohjauksia nähdään eri teattereissa ympäri Suomea, uusin ensi-ilta on KOM-teatterin ohjelmistossa parhaillaan oleva Making of Lea. Siinä Hurme käsittelee kansalliskirjailijaamme Aleksis Kiveä ja hänen Lea-näytelmänsä ensiesitystä vuonna 1869 tuoreella ja karnevalistisella tavalla. Making of Lean kautta Hurme linkittyy taiteilijatapaamistemme Kivi-teemaan. Kiven teokset ovat Hurmeelle tuttuja, sillä hän on ohjannut useita Kiven näytelmiä ja pohtinut Kiven tekstien merkityksiä nykyajassa. Teatterimuseon taiteilijatapaamisessa keskustellaan Kivestä ja hänen näytelmistään sekä Juha Hurmeen urasta.

Taiteilijatapaamisessa Juha Hurme
Keskiviikkona 27.3.2019 klo 18–19.30
Ilmainen sisäänpääsy

 

Kuva: Teos / Stefan Bremer

Haku