Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 4.2. Pauliina Feodoroff

18.01.2023

Taiteilijatapaamiset jatkuvat Teatterimuseon Maneesissa. Kevätkauden ensimmäinen vieras on elokuva- ja teatteriohjaaja, käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff. Hänet tavataan lauantaina 4. helmikuuta. Haastattelijana toimii tuttuun tapaan toimittaja Kirsikka Moring.

Syntyperältään kolttasaamelainen Pauliina Feodoroff yhdistää taiteessaan dokumenttiaineistoa ja esitystaidetta. Hänet tunnetaan aktiivisena saamelaiskulttuurin ja saamelaisten oikeuksien puolustajana ja luonnon monimuotoisuuden puolestapuhujana. Hän on käsitellyt teemoja myös taiteessaan, yhtenä tuoreena esimerkkinä viime huhtikuussa Venetsian biennaalin Sámi-paviljongissa ja joulukuussa Tanssin talossa nähty Matriarkaatti.

Feodoroff valmistui Teatterikorkeakoulun ohjauksen ja dramaturgian koulutusohjelmasta vuonna 2002. Hänet on palkittu vuonna 2007 Kritiikin kannuksilla esikoiselokuvastaan Non Profit. Teatteri Takomoa hän johti yhdessä Milja Sarkolan kanssa 2010-luvun taitteessa. Hän on toiminut pitkään myös Rospuutto-ryhmässä. Viime vuonna Feodoroffille myönnettiin monitaiteen valtionpalkinto.

TAITEILIJATAPAAMISESSA PAULIINA FEODOROFF
Teatterimuseossa lauantaina 4.2. klo 13–14.30
Museon pääsylipulla (12/6 €) tai Museokortilla

Tilaisuus striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalle.
 

TT_Feodoroff_800

Pauliina Feodoroff Matriarkaatin esityksessä Tanssin talossa joulukuussa 2022. Kuva: Sinem Kayacan / Zodiak.

Kevätkauden taiteilijatapaamiset on omistettu ohjaajille. Maaliskuun 11. päivä tavataan teatteriohjaaja, Viiruksen taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen. Huhtikuun 15. päivä vieraaksi saapuu Kajaanin kaupunginteatterin johtajana marraskuun alussa aloittanut teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson.

Haku