Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 9.12. Wenla Reimaluoto

15.11.2023

Teatterimuseon syyskauden taiteilijatapaamisten teemana on suomalainen teatterikoulutus. Toimittaja Kirsikka Moringin ja vaihtuvan taiteilijavieraan keskusteluista rakentuu neliosainen pohdinta suomalaisen teatterikoulutuksen vuoristoradasta, juurista ja kansainvälistymisestä.

Syyskauden keskustelusarjan viimeinen vieras lauantaina 9.12. on nuoren polven näyttelijä Wenla Reimaluoto. Hänen kanssaan pohditaan muuttunutta Eurooppaa ja Suomea ja kulttuurin ja taiteen roolia. Miten yhteiskunnallinen tilanne, vastakkainasettelun lisääntyminen, ilmastokriisi näkyvät taiteessa tänään? Miten pandemian ajan mykkä, musta aukko muutetaan taiteen kaarisillaksi?

Tämän vuosituhannen teatterikoulutuksessa näkyvät esimerkiksi Kristian Smedsin ja ukrainalaisen Andriy Zholdakin jäljet. Millaista on teatterikoulutus 2020-luvulla? Millainen on näyttelijän ammatti ja mihin suuntaan se on kehittymässä?


TAITEILIJATAPAAMISESSA WENLA REIMALUOTO
Lauantaina 9.12.2023 klo 13–14.30
Museon pääsylipulla tai Museokortilla


Wenla Reimaluoto valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2021. Hän on näytellyt sekä teattereissa että televisiosarjoissa. Keväällä 2023 Reimaluoto sai kiinnityksen Suomen Kansallisteatteriin.

Tilaisuus striimataan Teatterimuseon YouTube-kanavalle, jonne se jää myös tallenteena jälkikäteen katsottavaksi.

Kuva: Laura Malmivaara

 

Haku