Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa Elina Pirinen

19.04.2023

Tanssitaiteilija, musiikintekijä Elina Pirinen vyöryttää uuden teoksensa Tanssin talon Erkko-saliin toukokuussa. Mortal Tropical Dances on palkitun koreografin uusi sinfoninen suurteos, jossa esiintyy seitsemän tanssijan kansainvälinen ryhmä sekä 11 musiikin eri aloilta tulevaa muusikkoa.

Ennen lauantain 13.5. esitystä Teatterimuseo ja Tanssin talo järjestävät Elina Pirisen taiteilijatapaamisen, jossa käydään läpi hänen polkuaan taiteilijana. Monialaiseksi, omaehtoiseksi ja säkenöiväksi luonnehdittu Pirinen luo teoksiinsa runollisia näyttämömaailmoja ja meditatiivisia tunnetiloja. Koreografina hän on luonut työryhmineen tunnistettavan, kansainväliseen kiinnostukseen nousseen ja omintakeisen näyttämökielen. Taiteilijatapaamisessa Elina Piristä haastattelee kirjailija, esitysrunoilija Niko Hallikainen.


TAITEILIJATAPAAMISESSA ELINA PIRINEN
Teatterimuseossa lauantaina 13.5. klo 16–17.30
Museon pääsylipulla, Museokortilla tai Tanssin talon Mortal Tropical Dances -esityslipulla

Tilaisuus striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalle.

Museokortin omistajille Tanssin talo tarjoaa lisäksi lippuedun saman illan esitykseen!
 

Elina_Niko

Elina Pirinen, kuva: Venla Helenius. Niko Hallikainen, kuva: Jarno Parkkima.


Keskustelijoista:

Elina Pirinen on monialainen tanssitaiteilija ja koreografi, joka tunnetaan ilmaisultaan kerroksellisista ja omalakisista teoksista. Hän lähestyy teoksiaan feministisen, psykodynaamisen ja seremoniallisen ruumiillisuuden kautta. Pirinen haluaa luoda vastavoimia tuntemaamme maailmaan, jota hallitsee pelokas ja masentunut henki. Mitä elävämpi, laveampi, villimpi ja pelottomampi näyttämön kanvas on, sitä helpompi meidän on heijastaa elämämme siihen.

Niko Hallikainen on helsinkiläinen kirjailija ja esitysrunoilija. Hallikainen tekee tekstilähtöisiä sooloesityksiä, joita on nähty muun muassa Flow Festivalin, Baltic Circlen ja Kiasman ohjelmistoissa, ja opettaa luovaa kirjoittamista Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmissa.

Haku