Taiteilijatapaamisessa Marjukka Halttunen ja Pekka Autiovuori

08.12.2022

Vuoden viimeisessä taiteilijatapaamisessa joulukuun 17. päivä vieraanamme on kaksin verroin näyttämökokemusta, kun Maneesin lavalle nousee näyttelijäpariskunta Marjukka Halttunen ja Pekka Autiovuori. He ovat molemmat näytelleet valtaosan urastaan Suomen Kansallisteatterissa, joten taiteilijatapaaminen toimii hienona päätöksenä teatterin vuodenvaihteessa päättyvän juhlanäyttelyn ohjelmaan.

Marjukka Halttunen opiskeli Suomen Teatterikoulussa 1963–66 ja oli työuransa ensimmäiset vuodet kiinnitettynä Oulun kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. Vuonna 1973 hän siirtyi Kansallisteatteriin, missä työskenteli vuoteen 2009 saakka. Näyttämötyön lisäksi Halttunen on nähty useissa elokuvissa ja televisiotuotannoissa Heikistä ja Kaijasta Kotikatuun ja Ihmeidentekijään.

Pekka Autiovuori kävi Teatterikoulun vuotta myöhemmällä vuosikurssilla ja sai kiinnityksen Kansallisteatteriin heti valmistuttuaan 1967. Hän tuli suomalaisyleisölle tunnetuksi jo ennen valmistumistaan Mikko Niskasen elokuvista Käpy selän alla ja Lapualaismorsian ja Jussi-palkinnon tuoneesta roolistaan elokuvassa Tunteita (1966). Myöhempien elokuva- ja televisiorooliensa lisäksi Autiovuoren ääni on tuttu lukuisista radiokuunnelmista ja dubbausrooleista.

Näkyvän filmi- ja televisiouransa rinnalla kumpikin taiteilijavieras on ollut Kansallisteatterin näyttämöiden vakiokasvo vuosikymmenten ajan. He jäivät eläkkeelle vuonna 2009, Halttunen 36 vuoden ja Autiovuori 42 vuoden jälkeen. Taiteilijatapaamisessa heitä haastattelee toimittaja Kirsikka Moring.

TAITEILIJATAPAAMISESSA MARJUKKA HALTTUNEN JA PEKKA AUTIOVUORI
Lauantaina 17.12. klo 13–14.30
Museon pääsylipulla tai Museokortilla

Taiteilijatapaamiset jatkuvat jälleen kevätkaudella.