Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa veljekset ja Venla

30.10.2019

Joulukuun taiteilijatapaaminen on todellinen legendojen kohtaaminen, kun näyttämöllemme nousevat Maija-Liisa Peuhu (Venla), Esko Salminen (Juhani), Juha Muje (Eero) Heikki Kinnunen (Aapo) ja Arno Virtanen (Timo) Turun Kaupunginteatterin vuoden 1972 Seitsemästä veljeksestä.

Kalle Holmbergin ohjaama Seitsemän veljestä mullisti tavan, jolla Kiven romaania esitettiin näyttämöllä. Aikaisemmin identtisiin rohdinpaitoihin puetut veljekset nähtiin Turussa persoonallisina, yksilöllisinä hahmoina. Vauhdikkaasta ja hauskasta esityksestä tuli menestys, jonka kaltaista ei Turussa tai muuallakaan ole montaa kertaa nähty. Seitsemää veljestä esitettiin täysille katsomoille kolmen vuoden ajan. Kaj Chydeniuksen siihen säveltämistä lauluista tuli ikivihreitä klassikoita ja nuorista pääosanäyttelijöistä kaikkien tuntemia.

Joulukuun 14. päivä näyttämöllämme todistetaan veljesten ja Venlan jälleennäkemistä ja kuullaan muistoja ja tarinoita mieleenpainuneesta esityksestä. Keskustelua johdattelee toimittaja Kirsikka Moring.

Taiteilijatapaamisessa veljekset ja Venla
Maija-Liisa Peuhu, Heikki Kinnunen, Juha Muje, Esko Salminen, Arno Virtanen
Teatterimuseossa lauantaina 14.12. klo 13–14.30
Museon pääsylipulla tai Museokortilla

ENNAKKOLIPUNMYYNTI ON PÄÄTTYNYT. LIPPUJA ON SAATAVILLA VIELÄ OVELTA.

Osta lippu etukäteen Teatterimuseon verkkokaupasta.

Kuva: Rajala Camera / Klaus Koszubatis (1972-74) / Teatterimuseon arkisto.

Haku