Teatterimuseo

Taiteilijatapaamiset jatkuvat syksyllä

03.09.2019

Teatterimuseon taiteilijatapaamisia järjestetään myös syyskaudella. Syksyn sarjan aloittaa lokakuussa teatteriohjaaja Mikko Roiha. Marraskuussa tavataan kirjailija, ohjaaja Sirkku Peltola. Joulukuussa kauden päätöstapahtumassa näyttämöllemme nousevat ainakin Heikki Kinnunen, Juha Muje ja Esko Salminen Turun Kaupunginteatterin vuoden 1972 legendaarisesta Seitsemästä veljeksestä.

Kahta ensimmäista taiteilijatapaamista yhdistää Minna Canth. Sekä Mikko Roiha että Sirkku Peltola ovat ohjanneet Canthin näytelmiä eri teattereihin Suomessa. Tapaamisissa keskustellaan myös heidän muista teatteritöistään ja ajatuksistaan teatterista.

Joulukuun taiteilijatapaaminen paketoi Teatterimuseon pitkän Aleksis Kivi -teemajakson. Kivi kääntyy -näyttely avattiin syksyllä 2018 ja viime keväänä taiteilijatapaamissa sivuttiin Kiveä useaan otteeseen. Joulukuussa kutsumme vieraiksemme Turun Kaupunginteatterissa vuonna 1972 ensi-iltansa saaneen Seitsemän veljestä -esityksen veljeksiä. Mukaan ovat jo lupautuneet Juhani, Aapo ja Eero, Esko Salminen, Heikki Kinnunen ja Juha Muje.

Kaikissa tapaamisissa keskustelua johdattaa toimittaja Kirsikka Moring.

Taiteilijatapaamiset syksyllä 2019
La 19.10. klo 13–14.30 Mikko Roiha
La 9.11. klo 13–14.30 Sirkku Peltola
La 14.12. klo 13–14.30 Turun 1972 Seitsemän veljestä, mm. Heikki Kinnunen, Esko Salminen ja Juha Muje

Tapahtumiin pääsee Teatterimuseon pääsylipun hinnalla.

 

Haku