Teatterimuseo

Taiteilijatapaamisessa 13.11. Jorma Uotinen

27.10.2021

Teatterimuseon lauantaiset taiteilijatapaamiset alkavat jälleen marraskuussa. Tänä vuonna ehditään järjestää vielä kaksi tapaamista, jotka liittyvät uuteen Syvää liikettä -tanssinäyttelyyn.

Ensimmäinen taiteilijavieraamme lauantaina 13.11. on legendaarinen tanssija, koreografi Jorma Uotinen. Haastattelijana toimii tuttuun tapaan toimittaja Kirsikka Moring.

Uotisen ura tanssin ja taiteen parissa Suomessa ja kansainvälisesti on pitkä ja monipuolinen. Hän aloitti tanssijana Kansallisbaletissa vuonna 1970. Vuosikymmenen puolivälin jälkeen hän siirtyi tanssimaan Carolyn Carlsonin johtamiin ryhmiin, ja esiintyi Pariisin oopperassa, Milanon La Scalassa, Staatsoper Unter den Lindenissä Berliinissä sekä Tanskan ja Ruotsin kuninkaallisissa baleteissa.

Paitsi tanssijana, Uotinen tunnetaan koreografina, joka on tehnyt viitisenkymmentä tanssiteosta tai koreografiaa. Hän toimi taiteellisena johtajana Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä 1980-luvun lopussa ja Suomen Kansallisbaletissa vuosina 1991–2001. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia Uotinen johti 2000-luvun aina vuoteen 2019 saakka. Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tuomarin tehtävät ovat työllistäneet Uotista jo vuodesta 2006 alkaen.

Viimeksi Uotinen on nähty näyttämöllä tanssijana Compañía Kaari & Roni Martinin teoksissa Anna Karenina (2018) ja Uotinen goes Kekkonen (2020).

TAITEILIJATAPAAMISESSA JORMA UOTINEN
Lauantaina 13.11.2021 klo 13–14.30

Museon pääsylipulla (10 €) tai Museokortilla

Kuva: Niclas Mäkelä

Seuraamme alueellisia koronasuosituksia ja -määräyksiä. Mikäli alueelle tulee tapahtumia koskevia rajoituksia, otamme käyttöön koronapassin.

ENNAKKOLIPUNMYYNTI JA -VARAUS ON PÄÄTTYNYT. LIPPUJA ON SAATAVILLA VIELÄ OVELTA.

Voit ostaa pääsylipun ennakkoon Verkkokaupasta. Paikat ovat numeroimattomia, eikä niitä lunasteta takaisin. Lippua ei tarvitse noutaa etukäteen. Ennakkolipunmyynti päättyy lauantaina 13.11. klo 10.

Tapahtumaan pääsee myös Museokortilla. Jos sinulla on tapahtumapäivänä voimassa oleva Museokortti, voit varata paikan verkkokaupan kautta. Lippu täytyy lunastaa paikan päällä tapahtumapäivänä. Museokortti on näytettävä lippua lunastaessasi. Paikat ovat numeroimattomia.

 

Joulukuun taiteilijavieras la 11.12. tanssija, koreografi, performanssitaiteilija Reijo Kela

Haku