Teatterimuseo

Teatterikissan lomaseikkailu: Valostus!

31.01.2024

Salapoliisitoimisto Kissa & Kissan paluu!

On se aika merkillistä, että usein helmikuussa − suurin piirtein talviloman aikaan − tapahtuu jotain kummallista, johon tarvitaan salapoliisitoimisto Kissa&Kissan apua. Muutaman vuoden tauon jälkeen, he ovat täällä taas! 

Museomestari Sisu ja Kuiskaajahiiri olivat vaihtamassa viimeisiä näyttelyssä olevia hehkulamppuja led-valoiksi. Varastossakaan ei hehkulamppuja enää ollut, eikä tulisi. Arkistomato oli jo aikanaan tehnyt energiankäytön ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiselle tarkat ohjeet, joita museo haluaa noudattaa. Yhtäkkiä, kesken vaihto-operaation käynnistyi hehkuva valoshow ja sitten museo pimeni. Tällä hetkellä museo pysyy käynnissä vain siksi, että Kuiskaajahiiri polkee varageneraattoria polkupyörällä, voimat alkavat olla pian lopussa...

Kuka on kaiken takana ja mikä on hänen motiivinsa? Todistusaineistoa on jo tarttunut tassuun, mutta selvää on, että yksin Kissa&Kissa eivät tätä ratkaise. Tarvitaan lisävahvistusta, lasten apua, liity siis sinäkin Kissa&Kissan salapoliisitiimiin!

Tullessasi seikkailemaan saat matkaasi kartan, jonka erilaisista tehtävistä löytyy jokaiselle jotakin. Tällä kertaa tutustutaan erityisesti lavastustaiteeseen ja valo- ja äänisuunnitteluun! Tutki näyttelyitä, etsi yksityiskohtia ja vastaa kysymyksiin. Toiminnallisilla pisteillä pääset mm. kokeilemaan kosketusnäyttöpohjaista valo-ja äänipöytää tai tekemään oman lavastuksen lavastuspienoismallikärryyn. Myös Arkadia-teatterin näyttämö ja pukuhuone ovat käytössä. Mikäs sen parempaa, kuin juhlia siellä selvitetyn mysteerin jälkeen! 

TEATTERIKISSAN LOMASEIKKAILU: VALOSTUS!
Teatterimuseossa 20.–23.2. klo 11.30–14.30

Pääsylipun hinnalla, ei ennakkoilmoittautumista. Mukaan voit tulla oman aikataulusi mukaan, mutta viimeistään klo 14.

Haku