Teatterimuseo

Teatterikissan talvilomaseikkailu

31.01.2020

Tunteen viemää!

Nyt tarvitaan apua! Ensi-ilta on tulossa ja Katlan hännänpää kateissa ja kaikki sekaisin, eikä mistään tule mitään! Miten tähän tilanteeseen on jouduttu? Parempi antaa Teatterikissan kertoa koko juttu.

Näytelmäseurue valmistautui ensi-iltaan. Kaikilla oli kiirettä, stressiä, epävarmuutta, huolia ja suorituspaineita tulevasta esityksestä. Kaikkein jännittävin tilanne oli Katla-lohikäärmeellä, sillä hänellä on tulevassa esityksessä tärkeä rooli ja monta pitkää monologia. Katla on sydämellinen nuori lohikäärme, josta kaikki pitävät, mutta kun häntä kiukuttaa, harmittaa tai suututtaa, hän muuttuu mahdottomaksi ja raivoaa! Ja kun Katla raivoaa, palokaluston on syytä olla saatavilla ja museoesineet on suojattava hännän pyyhkäisyltä.

Katla tietää tämän itsekin ja päätti varmistaa, ettei mitään ikävää pääse tapahtumaan. Siksi hän pudotti hännänpäänsä ja joi litratolkulla vettä. Katla rauhoittui hieman, mutta nyt hännänpää on kateissa, eikä Katla voi astua näyttämölle. Eikä ensi-illasta tule mitään ilman Katlaa!

Helsingin yliopiston draamakasvatuksen opiskelijoiden ohjaamassa pelissä käsitellään tunteita ja tunnesäätelyä draamallisin keinoin ja Teatterimuseon kokeilupisteitä hyödyntäen. Auttakaa Teatterikissaa ja näytelmäseuruetta löytämään Katlan hännänpää ja antamaan Katlalle vinkkejä tunteiden käsittelyyn. Katla on hyvä kaveri, jos vain saisi vaihtoehtoisia tapoja purkaa kiukkunsa.

Tunteiden näyttämö odottaa!

 

Teatterikissan lomaseikkailut, talviloma 2020
TUNTEEN VIEMÄÄ!

Ti 18.2. – pe 21.2. klo 11–14, mukaan voit tulla oman aikataulun mukaan, mutta kuitenkin viimeistään klo 13.30. Pääsylipun hinnalla tai Museokortilla.

 

Oheisohjelman ovat toteuttaneet opetusyhteistyössä Helsingin yliopiston draamakasvatuksen valinnaisten opiskelijat museon teatteripedagogi Milla Kortemaan kanssa.

 

Haku