Teatterimuseo mukaan kahteen kansainväliseen Erasmus+-hankkeeseen

19.02.2021

Teatterimuseon kansainvälinen Erasmus+-yhteistyö saa jatkoa. Museo on mukana kahdessa monivuotisessa hankkeessa, jotka ovat saaneet rahoituksen ja käynnistyvät tulevan kevään aikana.

Juuri päättynyt, yhdessä portugalilaisen, unkarilaisen ja turkkilaisen kumppanin kanssa toteutettu So Far So Near saa jatkoa uudesta (In)Different Journey -hankkeesta. Portugalilainen Glogalmusic on uudenkin hankkeen päähakija ja mukana on So Far So Nearista tutuiksi tulleet toimijat. Lisäksi saamme työryhmään italialaisen kumppanin. So Far So Nearin tapaan (In)Different Journey -hankkeessa työskennellään erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa. Tällä kertaa keskitytään ääneen ja musiikkiin, jota tuotetaan fyysisen liikkeen kautta. Projektin aikana toteutetaan aiheeseen liittyviä tapahtumia ja eri maissa järjestettäviä yhteisharjoituksia.

Toinen Erasmus+-rahoituksen saanut hanke, CreativeFEM-Power, toteutetaan maahanmuuttajanaisten kanssa Suomessa, Saksassa, Sloveniassa ja Italiassa. Päähakija on saksalainen Sophia Akademie. Tavoitteena on tuoda maahanmuuttajanaisten tarinat kuuluviin ja auttaa heitä tuntemaan olevansa osa uuden kotimaansa yhteiskuntaa. Konkreettisena tavoitteena on myös kohentaa osallistujien kielitaitoa ja parantaa heidän asemaansa työmarkkinoilla.

Molemmat hankkeet käynnistyvät talven ja kevään 2021 aikana. Koronapandemiatilanne vaikuttaa projekteihin ainakin alkuvaiheessa, mutta So Far So Near -hanke näytti, että myös kansainvälistä yhteistyötä voidaan tehdä onnistuneesti etätyövälineiden avulla.

Lisätiedot: museolehtori Heini Räsänen, 040 1922 302, heini.r@teatterimuseo.fi

Kuvassa So Far So Near -hankkeen työskentelyä Unkarissa talvella 2019. Kuva: Milla Kortemaa.