Teatterimuseo

Teatterimuseo on avattu!

05.11.2021

Uudistunut museo odottaa kävijöitä

Teatterimuseo avasi ovensa yleisölle keskiviikkona 3.11. oltuaan lähes vuoden suljettuna. Kesän ja syksyn aikana näyttelytilat Kaapelitehtaalla on remontoitu lattiasta kattoon. Uusitun museon ensimmäisenä näyttelynä avattiin tanssista kertova Syvää liikettä – suomalaisen nykytanssin kansainvälinen historia. Myös Arkadia-teatteri on avattiin uudelleen – tuttuna, mutta laajentuneena. Kävijälle tarjotaan ensisilmäys esittäviin taiteisiin ja museon kokoelmiin heti sisääntulon kynnyksellä. Entä millainen on vitriini, jossa ei ole päätä eikä häntää? Lempiesinevitriinin sisällön museon henkilökunta on koonnut ihan oman mielensä mukaan!

Syvää liikettä valottaa suomalaisen nykytanssin kansainvälistä historiaa

Syvää liikettä -näyttelyssä tutustutaan suomalaisen nykytanssin kansainväliseen historiaan 1900-luvun alusta 2000-luvulle saakka. Näyttelyssä on esillä arkistolöytöjä sekä uusia avauksia nykykentältä. Haastattelutallenteissa pääsevät ääneen Marjo Kuusela, Jorma Uotinen, Susanna Leinonen, Katri Soini ja Valtteri Raekallio.

Arkadian parrasvalot kutsuvat taas

Arkadia-teatteri valmistui Teatterimuseoon Kaapelitehtaalle jo vuonna 1999. C. L. Engelin Helsinkiin 1820-luvulla suunnitteleman teatterirakennuksen pienikokoinen kaksoisolento osoittautui pian kävijöiden suosikiksi. Museon remontissa Arkadian näyttämö säilytettiin ennallaan, ja sen pukuhuoneessa ja katsomossa pääsee tuntemaan teatterihistorian havinan. Myös nukketeatteri esitellään Arkadiassa. Katsomon takaosan suuri vitriini on sisustettu uudelleen ja sisältää nyt ennennäkemättömän kokonaisuuden museon kokoelmien vanhimmista aarteista. Ja tietysti – kuten ennenkin – Arkadian pukuhuoneesta saa valita ylleen rooliasun ja astua parrasvaloihin!

Jorma Uotinen käynnistää taiteilijavierailut

Lauantaiset taiteilijatapaamiset aloitetaan jälleen marraskuussa. Ensimmäinen vieraamme 13.11. on legendaarinen tanssija ja koreografi Jorma Uotinen. Taiteilijatapaaminen alkaa klo 13 ja yleisöksi pääsee museon pääsylipulla. Lippujen ennakko-ostomahdollisuus ja Museokorttilaisten lippuvaraus ovat avoinna verkkokaupassa!

 

Museo on avoinna vanhojen tuttujen aikataulujen mukaan: tiistaisin ja torstaista sunnuntaihin klo 11–18 ja keskiviikkoisin klo 11–20. Joka kuukauden viimeisenä keskiviikkoiltana museoon on ilmainen sisäänpääsy klo 17–20.

Tervetuloa!

 

Teatterimuseon avajaisissa 2.11. esiintyivät Marjo Kuusela ja Valtteri Raekallio. Kuva: Ilona Kemppainen.

Haku