Teatterimuseo saa ensi vuonna ensimmäiset kulttuurin kummilapsensa!

13.12.2021

Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu, Kulttuurin kummilapset, on saavuttanut suuren suosion helsinkiläisten perheiden keskuudessa. Vuonna 2020 käynnistyneessä toiminnassa on mukana jo lähes 5700 lapsiperhettä.

Teatterimuseo ja muut Kaapelimuseot ovat vuonna 2022 syntyvien lasten kulttuurikummeja yhdessä Tanssin talon, Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin kanssa. Kummilapset perheineen pääsevät viettämään ikimuistoisia hetkiä tanssin, sirkuksen, teatteri- ja valokuvataiteen sekä ruokakulttuurin parissa.

”Kulttuurin kummilasten perheiltä saamamme palaute on ollut koskettavaa ja siitä näkyy, että yhteiset kiireettömät ja lämminhenkiset hetket kulttuurin parissa ovat olleet perheille erittäin merkityksellisiä”, kertoo Helsingin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyvät Helsingissä asuvat lapset voi ilmoittaa mukaan Kulttuurin kummilapsiksi osoitteessa https://kummilapset.hel.fi/fi/home

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille lapsiperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, joka kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen kummilasten kehitysvaiheen mukaan räätälöityyn kulttuuritapahtumaan. Tapahtumat ovat maksuttomia, ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.