Teatterimuseo

Teatterimuseon Kulttuurin kummilapsi -toiminta käynnistyy!

13.04.2022

Teatterimuseo on viiden muun kulttuuritoimijan kanssa vuonna 2022 syntyneiden ja syntyvien helsinkiläislasten kulttuurikummi. Museon kummilapsitoiminta käynnistyy toukokuussa! Yhdessä naapureidemme Hotelli- ja ravintolamuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa järjestämme toukokuussa yhteensä viisi Vauvojen museomaanantai -tapahtumapäivää kummilapsillemme.

Teatterimuseon ohjelmassa on Makeasti oravainen -teatteriesityksiä, joihin mahtuu 15 kummilasta ja aikuista kerrallaan. Tarkemmat esitysajat löytyvät Kulttuurin kummilapsi -palvelusta, missä myös ilmoittautuminen tapahtuu.
 

MAKEASTI ORAVAINEN

Makeasti oravainen on sanaton teatteriesitys, jossa vauva ja aikuinen yhdessä ”keinuvat” oravan pesässä kuusen latvassa. Oravan pesässä on rauhallista, turvallista ja hyvä olla. Esityksen lähtökohta on Aleksis Kiven Oravan laulu -runo.  

Esitys on levollinen hetki, jossa sekä vauva että aikuinen voivat rentoutua ja kokea asioita yhdessä. Se johdattaa osallistujat lämpimään oravan pesään, josta voi tarkkailla maailman menoa. Esityksessä saa seurata oravan touhuja ja päivän kulkua. Vuodenajat vaihtuvat, mutta oravan elämä jatkuu rauhallisena kommelluksineen ja leikkeineen.  

Teoksen äänimaailma muodostuu kahden kuoron tulkinnasta Aleksis Kiven runosta Oravan laulu sekä luonnon äänistä: tuulen ja meren kohinasta, sateen ropinasta, lehtien rahinasta tuulessa, keijukaisen askeleista metsässä. 

Kesto: noin 30 min

 

**

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina toimivat Teatterimuseon lisäksi Cirko – uuden sirkuksen keskus, Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssin talo ja Tanssiteatteri Hurjaruuth. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

 

 

Haku