Teatterimuseo

Teatterimuseon remontti alkaa!

26.04.2021

Koronasulusta suoraan remonttisulkuun

Teatterimuseon näyttelytilat Kaapelitehtaalla remontoidaan tulevan kesän aikana. Nykyiset näyttelytilat valmistuivat vuonna 1999 ja aika on ajanut sekä tekniikan että rakenteiden ohi. Kaikki näyttelyt Arkadia-teatteria lukuunottamatta puretaan, seinät kaadetaan ja rakennetaan uudelleen ja näyttelytekniikka uusitaan. Tulevat korjaukset tehdään Opetus- ja kulttuuriministeriön remonttiavustuksen turvin.

Remontti alkaa toukokuun puolivälissä ja jatkuu lokakuun loppuun. Tanssin talon rakennustyömaa Kaapelitehtaalla on vaikuttanut myös Teatterimuseon aikatauluihin. Tähtäämme siihen, että Tanssin talon valmistuessa Teatterimuseokin on valmis ja avoinna entistä uljaampana. Myös muut Kaapelitehtaan museot uudistuvat ja avautuvat vasta syyskaudella. Olemme odotelleet joulukuun alusta alkaen, että voisimme avata museon yleisölle. Kun rajoitukset jatkuivat näin pitkälle kevääseen, on meidän nyt siirryttävä koronasulusta suoraan remonttivaiheeseen.

Mitä näyttelyille sitten tapahtuu? Ihanasta Arkadia-teatterista emme luovu, mutta tila näyttämön ympärillä muuttuu ja päivittyy. Arkadian pukuhuonetta suurennetaan, jotta ryhmät mahtuvat sinne jatkossa paremmin. Muut pysyvät näyttelyt puretaan. Erikoisnäyttely Tarpeisto pääroolissa avattiin lokakuussa ja sen aukioloaika jäi koronan takia valitettavan lyhyeksi. Näyttely palaakin museoon keväällä 2023!

Tänä keväänä emme siis enää avaa museota, vaikka koronarajoituksia nyt aletaankin purkaa. Lasten teatterikerho toimii vielä kauden loppuun. Samoin ehdimme striimata keskiviikkona 5. toukokuuta näyttelijä Heidi Heralan taiteilijatapaamisen museon YouTube-kanavalla ja tallentaa pari muuta syksyä varten. Sen jälkeen keskitymmekin hetkeksi remonttiin ja uusien näyttelyiden valmisteluun.

Avaamme museon marraskuun alussa. Ensimmäisessä vaiheessa 2.11.2021 avataan uudistettu Arkadia ja tanssin erikoisnäyttely Syvää liikettä – suomalaisen nykytanssin kansainvälinen historia. Juhlapalvelu käynnistyy marraskuussa, samoin kuin työpajakausi. Näyttelyt täydentyvät alkuvuodesta 2022 Suomalaisen teatterin 150-vuotisjuhlanäyttelyllä. Teatterimuseon uutta pysyvää ydinnäyttelyä valmistellaan koko ajan ja se avataan näillä näkymin syksyllä 2023.

Remontin ajan palvelemme verkossa. Kaikki verkkosisältömme löytyvät kootusti tältä sivulta!

Tapaamisemme siirtyy siis edelleen, mutta me odotamme teitä. Syksyllä nähdään!

 

Lisätiedot:
Raija-Liisa Seilo, museonjohtaja, raija-liisa.seilo@teatterimuseo.fi
Ilona Kemppainen, tiedottaja, ilona.kemppainen@teatterimuseo.fi

Haku