Teatterin A B C on avattu!

24.11.2017

Teatterimuseon tuottama ja toteuttama Teatterin A B C -sivusto on avattu käyttöön! Teatterin A B C on verkossa oleva oppimismateriaali ja vuorovaikutteinen www-sivusto, joka tässä vaiheessaan koostuu kolmesta osasta: Romeo- ja Julia -pelistä sekä teatteripukusuunnittelua ja lavastustaidetta käsittelevistä kokonaisuuksista.

Romeo ja Julia -peli on toteutettu Teatterimuseon Voima ja lumo -näyttelyyn 1990-luvun lopulla ja päivitetty toimimaan nykytekniikalla. Romeo ja Julia -pelissä nähdään parvekekohtaus kolmella eri tyylilajilla toteutettuna ja eri tyylilajien osia voi yhdistää keskenään. Romeo ja Julia -peli näyttää miksi sama näytelmä kannattaa tehdä uudestaan erilaisina tulkintoina.

Pukusuunnittelun ja lavastuksen sivuilla kerrotaan näiden teatterin osa-alueiden kehityksestä, historiasta, merkityksestä ja ilmaisukeinoista. Jokaiseen aihealueeseen liittyy tehtäviä.

Avaa Teatterin A B C alla olevasta kuvasta!

ABC_avauskuvake

Paitsi verkkomateriaali, Teatterin A B C on myös teattereiden ja oppilaitosten verkosto. Tarkoituksena on, että teatterit voivat tehdä yhteistyötä oman alueensa oppilaitosten kanssa. Verkkosivusto tarjoaa tietoa ja materiaalia yhteisprojekteihin. Yhteistyötä pilotoitiin Hämeenlinnassa talvella 2016–17. Pilottiprojektista voit lukea lisää projektin omasta blogista.

Työryhmä:
Heini Räsänen
Sanna Väätänen
Aino Pesonen
Mirja Männikkö
Pälvi Laine

Teatterin A B C on saanut Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustusta.