Teatterimuseo

Työpajatarjottimen pajoja saatavilla myös keväällä 2022!

15.12.2021

Teatterimuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseon suositut Työpajatarjottimen työpajat ovat saatavilla myös vuonna 2022. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa hankkeessa voimme tarjota työpajat kouluille ja päiväkodeille maksutta. Työpajatarjottimen toiminta-alue kattaa nyt koko Helsingin.

Kevätkaudella tarjolla on 60 työpajaa kummaltakin museolta. Kahden museon sisällöistä on kehitetty monipuolinen kattaus, joka tarjoaa valittavaksi erilaisia vaihtoehtoja eri ikäisille lapsille ja nuorille.

Teatterimuseon pajoissa päästään mm. liittymään Sirkus Huuhaan hupsuun seurueeseen, improamaan ja pohtimaan identiteettiä tai tutkimaan miten asenteet ja mielipiteet vaikuttavat meihin.

Hotelli- ja ravintolamuseon pajoissa maistellaan ja haistellaan isovanhempien lapsuudesta tuttuja makuja ja tuoksuja, tutustutaan ruokaperinteisiin ja pohditaan omaa ruokasuhdetta.

Lisäksi on tulossa mahdollisuus varata maksuton tutustumiskäynti luokalle uudistuneisiin museotiloihin Helsingin Kaapelitehtaalle. Tutustumiskäyntejä on rajoitettu määrä ja ne varataan suoraan tuotantokoordinaattorilta. Niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Hankkeen tavoitteena on tarjota haastavissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa lapsille ja nuorille iloa, elämyksiä ja uusia oppimiskokemuksia museoiden toiminnallisissa ja draamakasvatuksen keinoja käyttävissä työpajoissa. Lisäksi tehdään museoita tutuiksi lapsille ja nuorille ja innostetaan heitä jatkamaan museovierailuja myös myöhemmin. Hanke toteutetaan Opetus- ja Kulttuuriministeriön erikoisavustuksella.

Varausjärjestelmänä käytämme Vello-palvelua, josta koulut ja päiväkodit pystyvät itse varaamaan työpajoja haluamilleen päiville. Kevätkauden ajanvaraus alkaa 24.1.2022.

Työpajatarjottimen sisällöt ovat saatavilla ajalle 1.2.–31.5.2022. 
Varauksia on mahdollista tehdä 24.1.2022 alkaen.

Varattavia aikoja tulee tarjolle lisää joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina!

Lukekaa lisää Työpajatarjottimen omilta sivuilta tai olkaa rohkeasti yhteydessä meihin!

Tuotantokoordinaattori Mari Ala-Nikkola
mari.ala-nikkola@teatterimuseo.fi
p. 040 192 2316

Haku