Teatterimuseo

Unelmien kuteita avautuu Seinäjoella!

30.01.2018

Teatterimuseon kiertonäyttely Unelmien kuteita avataan 31.1. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa Seinäjoella. Historiallisten näytelmien ja oopperoiden esityspukuja esittelevä näyttely on avoinna aina 29.4.2018 saakka.

Unelmien kuteita johdattaa kävijän mm. renessanssin, rokokoon ja keskiajan tunnelmiin, mutta teatterin näkökulmasta katsottuna. Näyttämöpuvut saattavat ensisilmäyksellä näyttää historiallisesti oikeilta, mutta ovatkin lähempää tarkasteltuna jotain ihan muuta. Rokokoota muovihedelmillä, keskiaikaa 1970-luvun materiaaleista, toisaalla kitchiä ja toisaalla aikakaudelle uskollista tarkkuutta.

Näyttämöpuvut eivät useinkaan ole historiallisesti autenttisia, vaan ne pyrkivät tavoittamaan esitettävän aikakauden tunnelman. Niihin kutoutuu paitsi kuvattavan aikakauden, myös esitysajan materiaaleja, valmistustapoja ja kauneusihanteita. Unelmien kuteita kertoo historiasta, nykypäivästä, muodista, ihanteista, pukusuunnittelijoista, ompelijoista, mielikuvituksesta ja rakkaudesta teatteriin – ja antaa tilaa unelmille!

Unelmien kuteita -näyttelyn avoimet avajaiset järjestetään 31.1.2018 Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavetassa. Museoon on vapaa pääsy klo 12–18. Seinäjoen kaupunginteatterin pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa avaa näyttelyn klo 17, minkä jälkeen seuraa lyhyt näyttelyopastus.

Oheisohjelmassa myös pukuaiheisia esitelmiä:
14.2. pukusuunnittelijat Riikka Aurasmaa ja Leena Rintala puhuvat teatteripukujen suunnittelusta
14.3. pukututkija Joanna Weckman puhuu kotimaisten mustavalkoelokuvien puvuista

Lisää tietoa löytyy Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon sivuilta!

Kuva: Anna-Kaisa Ek.

 

Haku