Teatterimuseo

Uusi Kuku-kevät käynnistyy!

16.03.2023

Teatterimuseo on viiden muun kulttuuritoimijan kanssa vuonna 2022 syntyneiden helsinkiläislasten kulttuurikummi. Maanantaina 20.3. käynnistyvällä kevätkaudella Teatterimuseon Kummilapsi-ohjelmassa nähdään viime vuoden tapaan Makeasti oravainen -teatteriesityksiä. Tänä keväänä oravainen matkassa keinuttelee taas satakunta kummilasta, jotka toivotamme lämpimästi tervetulleiksi! Kulttuurin kummilapset -hanketta hallinnoi Helsingin kaupunki ja tämän kevään esitykset on jo loppuunvarattu.
 

MAKEASTI ORAVAINEN

Makeasti oravainen on sanaton teatteriesitys, jossa vauva ja aikuinen yhdessä ”keinuvat” oravan pesässä kuusen latvassa. Oravan pesässä on rauhallista, turvallista ja hyvä olla. Esityksen lähtökohta on Aleksis Kiven Oravan laulu -runo.  

Esitys on levollinen hetki, jossa sekä vauva että aikuinen voivat rentoutua ja kokea asioita yhdessä. Se johdattaa osallistujat lämpimään oravan pesään, josta voi tarkkailla maailman menoa. Esityksessä saa seurata oravan touhuja ja päivän kulkua. Vuodenajat vaihtuvat, mutta oravan elämä jatkuu rauhallisena kommelluksineen ja leikkeineen.  

Teoksen äänimaailma muodostuu kahden kuoron tulkinnasta Aleksis Kiven runosta Oravan laulu sekä luonnon äänistä: tuulen ja meren kohinasta, sateen ropinasta, lehtien rahinasta tuulessa, keijukaisen askeleista metsässä. 

Kesto: noin 30 min

 

Makeasti oravainen esitys


**

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Vuonna 2022 syntyneiden lasten kummeina toimivat Teatterimuseon lisäksi Cirko – uuden sirkuksen keskus, Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssin talo ja Tanssiteatteri Hurjaruuth. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

 

 

Haku