Teatterimuseo

Valokiilassa 2012

Vuosi 2012 oli Teatterimuseon 50-vuotisjuhlavuosi. Juhlan kunniaksi perustetuslla Valokiilassa-verkkopalstalla nostettiin kuukausittain esille esineitä, valokuvia ja asiakirjoja Teatterimuseon kokoelmista. Samalla kerrottiin Teatterimuseon vaiheista ja esiteltiin erilaisia kokoelmia. Valokiilassa-palstan tekstit on kirjoittanut ja esineet kuvannut Ilona Kemppainen.

Teatterimuseon johtajana toimi tuolloin Helena Kallio, joka lausui palstan aloitussanat:

Valokiilassa – kurkistuksia Teatterimuseon kokoelmiin

Teatterimuseo täyttää 50 vuotta vuonna 2012. Tällä Valokiilassa-palstalla tehdään juhlavuoden aikana sukelluksia Teatterimuseon ainutlaatuisten, valtakunnallisten kokoelmien aarteistoon. Tuomme kuukausittain valokiilaan kokoelmien muodostumisen historiaa ja museon toiminnan kehitystä heijastavan esineen, asiakirjan tai valokuvan.

Teatterimuseon kokoelmat ovat suomalaisen esittävien taiteiden ammattikentän, erityisesti teatterin ja tanssin aineellinen ja visuaalinen muisti, se korvaamaton ja ainutlaatuinen lähde, joka virvoittaa suomalaisten näyttämöiden elävän ja jatkuvan kulttuuriperinnön. Esineiden ja valokuvien ympärille koottu tieto, arkiston tekijähaastattelut, tutkijoiden tulkinnat ja näyttelyvieraiden elämykset muovaavat muistin, puhaltavat siihen hengen ja herättävät sen eloon.

Seuraa valokiilaa ja kurkista kokoelmalähteeseen!

Haku