Teatterimuseo

Valokiilassa 2018

Vuosi 2018 käynnistää Kaapelitehtaalla suuren muutoksen, mikäli kaikki menee suunnitellun aikataulun mukaan ja Tanssin taloa päästään rakentamaan. Tanssin talo on ollut haaveissa jo vuosikymmeniä ja suunnitteillakin jo vuosia, ja ensi kesänä se mahdollisesti alkaa vihdoin konkreettisesti muotoutua Kaapelitehtaan kylkeen.

Teatterimuseo on myös tanssin museo ja sen takia otamme tänä vuonna Valokiilassa-palstan teemaksi tanssin. Tanssi kuuluu tallennusalueeseemme ja kokoelmissamme on suomalaisen tanssin aineistoja – pukuja, luonnoksia, lavastuskappaleita, tallenteita, valokuvia, käsiohjelmia, julisteita ja muuta arkistomateriaalia – niin yksittäisiltä tanssitaiteilijoilta kuin tanssiryhmiltä ja -järjestöiltä.

Vuonna 2017 museossa oli esillä Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n 80-vuotisjuhlanäyttely Siivet kantapäissä. Osa Valokiilassa-palstalla vuoden mittaan esiteltävistä esineistä ja muista aineistoista oli mukana tuossa näyttelyssä. Mukaan on valittu myös muita poimintoja kokoelmien tanssiaineistoista.

Jos haluat syventyä enemmän tanssitaiteeseen ja -taiteilijuuteen, katso tallenne Tanssitaiteilijan muuttuva ammattitaito -seminaarin paneelikeskustelusta lokakuulta 2017!

Tervetuloa mukaan, suuntaa katse valokiilaan!

Haku