Valokiilassa-palstalla esitellään kokoelmien tanssiaineistoja

26.01.2018

Valokiilassa-palsta on palannut! Teatterimuseon kokoelmiin sukelluksia tekevä Valokiilassa-palsta oli viime vuoden tauolla, mutta nyt jatkamme kokoelmien esittelyä verkossa.

Vuonna 2018 teemana on tanssi. Tanssihan näkyy ja kuuluu Kaapelilla, sillä täällä toimii useita tanssiteattereita, -ryhmiä ja -kouluja. Tänä vuonna tanssi tulee Kaapelille vielä suuremmalla ryminällä, mikäli suunnitelmat Tanssin talon rakennustöiden aloittamisesta kesällä toteutuvat.

Teatterimuseo on myös tanssin museo ja tanssi kuuluu tallennusalueeseemme. Kokoelmissamme on suomalaisen tanssin aineistoja niin yksittäisiltä tanssitaiteilijoilta kuin tanssiryhmiltä ja -järjestöiltäkin. Osa tulevista Valokiilan kohteista oli mukana Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n 80-vuotisjuhlanäyttelyssä Siivet kantapäissä viime vuonna. Mukaan on valittu myös muita poimintoja kokoelmien tanssiaineistoista.

Tervetuloa mukaan, suuntaa katse Valokiilaan!