Teatterimuseo

Varaslähtö Tanssin päivään!

06.04.2023

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään joka vuosi ympäri maailmaa 29.4. Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta riippumatta. Tänä vuonna Teatterimuseo ottaa yhdessä Tanssin talon kanssa varaslähdön Tanssin päivään ja juhlistaa tanssia ja tanssimisen riemua jo perjantaina 28.4. klo 15.30–20.

Tanssin päivän varaslähtöön kuuluu Teatterimuseossa Everybody Dance! -näyttely, lapsille suunnattu hauska Tanssisuunnistus ja Maneesin disko, jossa pääsee väläyttämään omia tanssimuuvejaan.

Everybody Dance! on näyttely tanssimisesta. Näyttelyssä muistellaan viime vuosien tanssihittejä, tutustutaan eri maiden ja kulttuurien tanssiperinteisiin, tanssin ympärille syntyneisiin yhteisöihin ja ilmiöihin. Tanssiminen kuuluu kaikille ja kaikki saavat tanssia, myös museossa!

Tanssisuunnistuksessa saat mukaasi kartan, jonka avulla voit suunnistaa näyttelyissä. Kartalle on merkitty erilaisia tanssiaiheisia tehtäviä, joiden matkassa pääset miettimään ja kokeilemaan liikettä ja tanssia. Lopuksi voit päästää tanssijalkasi valloilleen Maneesin diskossa.

Tanssinäyttelyn lisäksi Teatterimuseossa on nähtävissä näyttely Tarpeisto pääroolissa sekä Arkadia-teatteri pukuhuoneineen ja sivukäytävän näyttelyalueineen.

KANSAINVÄLISEN TANSSIN PÄIVÄN VARASLÄHTÖ
Teatterimuseossa perjantaina 28.4. klo 15.30–20
Vapaa pääsy

Tanssin talossa on myös avoimet ovet perjantai-iltapäivänä. Pääset mm. tutustumaan taloon ja seuraamaan avoimia harjoituksia! Lue tarkemmin Tanssin talon ohjelmasta heidän verkkosivuiltaan!

Haku