Teatterimuseo

PERUTTU! Vilus.art esittää: Tonton Triet

11.08.2023

ESITYS ON PERUUTETTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI.

Esityksen sijaan Maneesissa nähdään videoita Tontoneista erilaisissa ympäristöissä.

 

Tonton Triet on liikkeellinen ja performatiivinen esitysteos, joka venyttää ihmiskehon mittasuhteita ja olemisen tapoja veikeällä tavalla. Se yhdistelee tanssi- ja paritekniikoita, sirkusta sekä fyysistä teatteria live-musiikkiin.

Tonton on oranssiin sadepukuun pukeutunut kasvoton hahmo, jonka kautta työryhmä tutkii vuorovaikutusta ja inhimillistä olemista. Tonton on alati muuttuva, muokkaantuva ja monistuva. Teos on hahmotutkimusta, jossa Tonton vapauttaa tilaa erilaisille tulkinnoille. Teos on leikkiä hahmon tuomilla mielikuvilla ja mahdollisuuksilla. 

TONTON TRIET
Teatterimuseon Maneesissa torstaina 31.8. klo 12

Soveltuu kaiken ikäisille ja kestää n. 45 minuuttia. Vapaa pääsy!

Esityksen valmistumista pääsee seuraamaan myös avoimissa harjoituksissa perjantaina 25.8. klo 17. Pääsylipun hinnalla, tutustu samalla näyttelyihin!

Kolmihenkisen työryhmän muodostavat sirkustaiteilija Vilhelmiina Sinervo, tanssi-ja teatteritaiteilija Ines Kakkonen ja esiintyvä säveltäjä ja äänitaiteilija Mercedes Krapovickas. Ryhmä on työskennellyt Teatterimuseon residenssitaiteilijoina elokuun 2023 ajan. Esitys valmistuu keväällä 2024, nyt Teatterimuseossa nähdään ns. work in progress -esitys, missä ollaan nyt.

Tonton on Vilus.art:in luoma konsepti, joka on lähtöisin Life after -nykysirkusteoksesta. Tontonin eri versiot ovat vierailleet aikaisemmin muun muassa ESSE-festivaaleilla Seurasaaressa, Chamäleon teatterissa Berliinissä sekä videotaiteen muodossa erilaisissa tilaisuuksissa.

 

Kuva: Xavier Bambu Locquet Vandenberghe

 

Haku