Teatterimuseo

Yleisökokemus korona-aikana

Kysely ja valokuvakeruu esittävien taiteiden yleisöille

Koronapandemian vuoksi määrätty poikkeustila katkaisi käytännössä kaiken esittävien taiteiden esitystoiminnan maaliskuussa 2020. Esittävien taiteiden kenttä reagoi tilanteeseen nopeasti ja otti käyttöön uusia toimintatapoja ja välineitä. Produktioita on siirretty toteutettavaksi verkkoon ja sosiaalisen median alustoille. Esityksiä on striimattu, tallenteita avattu vapaasti katseltavaksi, satuja ja tarinoita tehty kuunnelmiksi ja jopa uusia ensi-iltoja on toteutettu verkossa. Teatterimuseo tallentaa esittävien taiteiden ammattilaisten toimintaa ja tuntoja, mutta myös yleisön kokemus kiinnostaa.

Haluamme tallentaa yleisön muistoja ja ajatuksia koronakeväästä museon arkistoon. Miltä tuntuu teatterin, tanssin, sirkuksen tai esitystaiteen seuraaminen kotisohvalta käsin? Tuntuuko esitys esitykseltä? Kuulostaako, näyttääkö, tuoksuuko teatteri teatterilta? Mikä toimii, mitä kaipaat, miten korona-aika vaikutti sinuun esittävien taiteiden katsojana?

Vastaa kysymyksiin ja kerro korona-ajastasi katsojana. Keräämme myös valokuvia kotikatsomoista.
 

Siirry kyselyyn


Vastaamalla kyselyyn tai lähettämällä kyselyyn liittyviä muita aineistoja annat samalla suostumuksesi siihen, että aineistot sisällytetään Teatterimuseon kokoelmiin ja että aineistoja saadaan käyttää kyselylomakkeessa mainituilla tavoilla. Muistathan, että mikäli valokuvissa esiintyy itsesi lisäksi muita tunnistettavia henkilöitä,  tai kuvaaja on joku muu kuin sinä itse, on sinun kysyttävä lupa kuvan lahjoittamiseen ja julkaisemiseen myös näiltä henkilöiltä.

Lisätiedot:
Kokoelma-assistentti Inka Keränen, museoassistentti@teatterimuseo.fi, 040 1922 314

Haku