Teatermuseet

Efter en undantagsjul – mot något nytt

23.12.2020

Det egendomliga och långa året är snart till ända. Början av året såg lovande ut för Teatermuseet: i januari–februari upplevde vi publikrekord både i fråga om gruppbesök och museibesök. I mars avbröt coronan allting och vi fick uppleva en ny vardag. Under sommaren och hösten lättade det lite och vi öppnade museet och forskningssalen för enskilda besökare och små grupper, men nu är dörrarna åter stängda och kommer att så förbli över nyåret. 

Det svåra året tar slut, och vi kommer inte att sakna det. Inkommande år väntar vi i stället ivrigt på. År 2021 för Teatermuseet mot något nytt!

I januari börjar reparationerna i anslutning till byggnadsprojektet Dansens hus. De nya ingångarna till museerna börjar byggas och samtidigt byter man ut fönstren i utställningsutrymmet. På grund av reparationerna hålls utställningarna stängda ända till början av februari. Som det nu ser ut öppnas utställningarna onsdag 10.2.2021.

Ifall coronaläget tillåter det, är utställningarna öppna vårsäsongen till 30 maj. Efter det börjar det verkligen braka loss då vi renoverar våra utställningsutrymmen från golv till tak. Hösten 2021 öppnar vi igen i nya utställningsutrymmen, med nya utställningar!

Forskningsalen öppnas, ifall coronaläget det tillåter, måndag 1.2.2021.

Vi önskar en varm och trivsam jul och ett bättre nytt år!

Haku