Teatermuseet

Sommaren i Kabelmuseer

27.06.2023

Åtta utställningar på fyra våningar!

Kabelmuseernas sommar erbjuder totalt åtta utställningar på fyra våningar. Det finns tillräckligt att se för alla smaker och till och med för en hel dag! Däremellan kan du njuta av delikatesserna i restaurangen Hima & Sali eller svalka dig på Konttoris terrass.

Hotell- och restaurangmuseets multisensoriska utställning Smaksak erbjuder olika perspektiv på mat- och dryckeskulturen, vad den är, var och hur den byggs och formas och vem som påverkar den. Under hela sommaren kommer utställningen Smaksak också att ge besökarna en inblick i finländarnas favoritmat, med små utdrag från bloggen Suomi syö ja juo. FOOD TATTOO – Den flygande karelska pirogen och andra mattatueringar lyfter fram en mängd olika mat- och dryckestatueringar och historierna bakom dem. Tatueringarna i utställningen har fotograferats av den prisbelönta fotografen Meeri Koutaniemi.

Everybody Dance! på Teatermuseet är en utställning om glädjen i att dansa. Kom och minns gamla tiders hitdanser och skapa nya! I utställningen Rekvisitan i huvudrollen kan du njuta av accessoarernas delikatesser och se accessoartillverkarnas hantverksskicklighet. På Arkadiateater kan du först göra en resa genom teaterhistorien och sedan kliva genom omklädningsrummet till scenen för att spela huvudrollen i din egen unika föreställning.

På Finlands fotografiska museum utforskar Maija Tammis utställning Empatimaskin varför känslor bör lyssnas på och förstås, men varför man inte bör lita helt på dem. Roza Ahmad, Coyote Park, Iida Valmés utställning Din kropp förändrar allting utforskar glädjen i delat motstånd och relationen mellan trans- och queeridentiteter och fotografi. Sökaren är den första permanenta utställningen på Fotografiska museum. Hundratals miljoner fotografier tas runt om i världen varje dag. Varför och hur får fotografier oss att känna och agera?

Öppettider

Kabelmuseerna är öppna under hela sommaren på tisdagar och från torsdagar till söndagar från kl. 11.00 till 18.00 och på onsdagar från kl. 11.00 till 20.00. Museerna är stängda på måndagar. Andra undantag från öppettiderna bör kontrolleras på museernas webbplatser (Teatermuseet, Hotell- och restaurangmuseet, Fotografiska museet).

Haku