Teatterimuseo

Ohjeita ryhmille

Ennen käyntiä

Työpajat varataan lomakkeella, soittamalla numeroon 040 1922 320 (ti ja pe klo 10–12, ke klo 14–16, muina aikoina puhelinvastaaja, HUOM: puhelinajanvaraus suljettu 17.10. ja 19.10.2018) tai sähköpostitse varaukset @ teatterimuseo.fi.

Työpajamaksu maksetaan aulan lipunmyyntipisteeseen. Edullisinta on maksaa käteisellä tai kortilla, laskulla maksettaessa hintaan lisätään laskutuslisä 7 €. Laskutustiedot voi lähettää osoitteeseen: varaukset @ teatterimuseo.fi.  Mikäli tarvitsette laskuun liitteitä esim. kaupungin tilauslomake voit joko lähettää sen edellä mainittuun osoitteeseen tai antaa tullessasi reseptionistille.

Työpajahinnat löytyvät työpajakohtaisista esittelyistä.

Varaukset ja peruutukset on tehtävä viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Myöhemmin tulleista peruutuksista veloitamme 50% varatun työpajan hinnasta. Peruuttamattomista varauksista perimme täyden hinnan. Näissä tapauksissa lähetämme sähköpostilaskun varattaessa annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Saapuessanne

Teatterimuseoon pääsee Kaapelitehtaan päädyssä sijaitsevasta G-portaasta. Portaan edessä on luiska, joka johdattaa Kaapelimuseoiden yhteiseen aulaan. (Tarkempia saapumisohjeita löytyy täältä. Tietoa esteettömyydestä löytyy täältä.)

Aulasta löytyvät wc:t, naulakot, avaimellisia säilytyslokeroita sekä pieni parvi, jossa voi syödä kevyet eväät työpajaa ennen tai työpajan jälkeen.

Aikataulussa pysyminen: saavuttehan ryhmän kanssa riittävän ajoissa paikalle. On tärkeää, että työpaja pääsee alkamaan ajallaan. Ennen työpajaa olisi hyvä varata hetki myös vessassa käyntiin, hengähtämiseen ja keskittymiseen. Työpajaohjaaja noutaa ryhmän aulasta, josta noustaan hissillä Teatterimuseoon toiseen kerrokseen.

Käynnin jälkeen

Työpajan tai opastuksen jälkeen opas saattaa ryhmän takaisin hissille. Kuulemme mielellämme, miten työpajakäyntinne sujui. Palautetta voi jättää aulassa olevalla lomakkeella tai verkkosivulomakkeen kautta.

Yleistä

Työpajojen osallistujamäärään liittyvät rajoitukset palvelevat erityisesti työpajan osallistujia. Joihinkin Teatterimuseon työpajoihin on osallistujamäärä rajoitettu 15 henkilöön. Tämä johtuu siitä, että nämä pajat ovat hyvin intensiivisiä ja niissä tehdään paljon itse. Kun henkilömäärä on rajattu, pystyy ohjaaja huomioimaan osallistujia yksilöinä. Lisäksi kaikille on varmasti tilaa sekä vapautta tehdä ja kokeilla.

Koska monet luokat ja ryhmät ovat suurempia kuin 15 henkilöä, olemme suunnitelleet erilaisia vaihtoehtoja ryhmäkäynnin mahdollistamiseksi.

A.
Suurempikin joukko (esim. luokkaretki) voidaan jakaa 2–4 eri sisältöiseen työpajaan, jotka tapahtuvat samanaikaisesti käyttäen museon eri tiloja ja kokeilupisteitä.

Esimerkki: 30 henkilön luokka, jako kahteen eri ryhmään:
1. ryhmä tunnin Teatteriseikkailussa ja 2. ryhmä tunnin Riisi kyykyssä -pajassa. Tunnin jälkeen vaihto. Näin molemmat ryhmät saavat mahdollisuuden sekä tutustua museon näyttelyihin ja kokeilupisteeseen, valmistaa oma esitys ja käyttää käyttökokoelmien teatteripukuja sekä heittäytyä improvisointiin, ryhmäytymiseen ja yhdessä tekemiseen. Hinta käynnille 4 x 1 h pajan hinta.

B.
Pajan yhteyteen voi varata myös teatteripelin, jonka kesto on aina 1h. Pelin hinta on 30 €. Toinen puoli luokasta voi ensin seikkailla ja toinen pelata ja sitten vaihdetaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus! (Teatteripeli saatavilla ainoastaan toisen työpajan parina.)

C.
Jos valmiista työpajoistamme ei löydy sopivaa, voimme räätälöidä käyntinne juuri sellaiseksi kuin ryhmänne toivoo ja tarvitsee. Pidennetään kestoa, yhdistetään eri pajojen ja näyttelyiden sisältöjä tai sovelletaan teidän omia aiheitanne. Työpajan voi siis varata osaksi laajempaa opetuskokonaisuutta ja suunnitella sen sisällön, että se parhaiten tukee teemanne käsittelyä. Työpajasta voi hakea apua myös joulu- tai kevätjuhlaesitysten rakentamiseen.


Tervetuloa!

 

 

Haku