Teatterimuseo

Osa 3: Roolipuku

Teatterimuseossa on vihdoinkin rauhallista. Kaikki toimittavat omia askareitaan. Teatterikissa pitää tanssituntia, jossa parhaillaan harjoitellaan kissanpolkkaa. Arkistomato luennoi aiheesta ”Säilytystilat on pidettävä pölyttöminä, jotta arat materiaalit eivät tuhoudu”. Kuiskajahiiri ryntäilee puuhakkaasti Ullakolla sinne tänne löytääkseen tai tietenkin siivotakseen pois juustonaksun tai pullanmuruja lattialta.

Rauhallisen työskentelyn keskeyttää Asiallisten Asiakkaiden perhe. He ihmettelevät, miksi teatterin pukuhuoneeseen ei pääse, ovi on jumissa, se ei aukene. Kauhistunut Kuiskaajahiiri kipittää Teatterikissan luo ja kuiskaa sen korvaan: ”Hätätilanne! Pukuhuoneen ovi on ja pysyy kiinni ja museomestari Sisu on Vallilassa arkistomakasiinissa.”

Ensin Teatterikissan silmät menevät viiruiksi kiukusta, mutta sekunnin kuluttua se hengittää syvään sisään ja ulos ja huokaa: ”Meidän on tehtävä sille ovelle jotain, mennään katsomaan tilannetta.” Arkistomadon luento on juuri loppunut ja se lähtee muiden mukana ratkaisemaan ongelmaa.

Kolmikko ei saa ovea auki vaikka he kääntävät avaimesta, painavat kahvasta, reuhtovat ja rynkyttävät sitä. Ovi ei liikahdakkaan. Kaikki tuijottavat sitä ihmeissään.

Nuorin Asiallisten Asiakkaiden lapsista alkaa nyyhkyttää. Hän olisi halunnut pukea päälleen klovnin roolipuvun ja esittää pelletemppuja. Teatterikissan karvat nousevat pysyyn, Arkistomato alkaa kiemurella ja Kuiskaajahiiri vikistä. He ajattelevat niin tehokkaasti, että surina kuuluu. Vihdoin Kuiskaajahiiri kuiskaa muille: ”Hehän voisivat tehdä puvut paperista.”

Teatterikissa maukaisee: ”Loistava ajatus! Minä haen Hallintoastronautin vanhoja sanomalehtiä. Hae sinä Kuiskaajahiiri maalarinteippiä, nitoja ja hallaharsoa. Arkistomato kaiva sieltä hyllystä se video, jossa neuvotaan kuinka paperipuku tehdään."

Pukujen valmistusmateriaalit juoksutetaan paikalle. Asialliset Asiakkaat istutetaan Ullakolle katsomaan videota, jossa neuvotaan, miten paperipuvun voi tehdä. Ja kyllä niistä puvuista tulikin hienoja!

Voit katsoa videon alta ja tehdä oman kierrätyspuvun paperista! Materiaaliksi käy sanomalehti, vessa- tai talouspaperi, silkkipaperi tai lahjapaperi ja vaikka hallaharso. Lisäksi tarvitset teippiä ja nitojan.

Videon musiikki: Mixaund

Museomestari Sisu palasi myöhemmin päivällä takasin Teatterimuseolle ja korjasi pukuhuoneen oven lukon. Tällä käyntikerralla Asialliset Asiakkaat eivät kuitenkaan enää menneet pukuhuoneeseen, koska he esiintyivät itse valmistamissaan puvuissa.

Jos haluat lukea lisää pukusuunnittelusta, vieraile Teatterin A B C:n pukusuunnittelusivuilla!

 

Haku